01/02/03/04/05/06/07/08/09/10/11/12/13/14/15/16/17/18/19/20/
21
/22/23/24/25/26/27/28/29/30/31/32/33/34/35/36/37/38/39/
40
/41/42/43/44/45/46/47/48//49/

 


Kolumn 15

Jag ville fortsätta tala om vad som händer i domstolarna och andra relaterade saker i dödsstraff-rättegångarna, men istället behöver jag beröra ett par andra grejer, den här gången. Normalt skulle jag ignorera vad som händer, men när det börjar påverka människor som stöder mig, som tror på renhårighet och rätten att tala, så känner jag att jag bör kommentera ett par av dessa. Om du har läst några av de andra spalterna som jag skrivit, så kommer du ihåg att jag nämnt dessa så kallade 'offrens rätt-grupper' , några gånger. Det är dessa organisationer som går i fronten för varierande polis- och åklagarorganisationer. För det första, dessa grupper använder bara stridsfrågor för offrens rätt som ett åkdon för sin egen sak. De är mer intresserade att förstöra konstitutionen än de är att skydda den.

Faktum är att Amerikas konstitution skrevs för att skydda Amerika, och amerikanerna, från denna typ av människor. Samma människor som säger att de behöver ändra det för att skydda Amerika från amerikanerna. Dessa människor använder rädsla, propaganda och lögner för att avancera i sin makt., samtidigt som de säger att de gör det för ditt eget bästa. De påstår att allt du behöver göra är att ge upp lite av dina konstitutionella rättigheter och att det kommer att göra dig tryggare. Men vem skall skydda dig från dessa människor som tror att de enda lagar och skydd som skall finnas är vad de anser skall vara. Jag är inte säker på den exakta ordalydelsen men en av de människor som signerade vår konstitution sa nånting så här: 'Den som ger upp friheten för säkerhet, förtjänar ingetdera' .

Jag är säker på att många av er hört om de många fall, här i Amerika, där man befunnits oskyldig, efter att ha spenderat år efter år i fängelse. Några har varit i Dödslängan, andra har livstids- (eller längre) straff. Jag tror att de flesta resonabla människor skulle hålla med om att dessa är lika mycket offer som de här offrens-rätt-grupper påstår sig representera. Underligt nog, dessa grupper har inte gett något som helst stöd för de här stackars människorna som har förlorat massor av sitt liv för nånting de inte har gjort.
Jag minns att jag hörde om en stackars man som var dömd för våldtäkt som han inte begått och spenderade, jag tror det var över tio år i fängelse. (Det var ett Californiamål från San Diegos domstol). Nå, efter att ha spenderat alla dessa år i fängelse, blev han slutligen förklarad oskyldig och släppt. Jag såg en intervju med den här mannen, en tid efter att han kommit ut, och han tillfrågades om hur han mådde. Han sa att han flyttat till en annan del av landet och trots det så kan han inte få jobb på grund av sin tid i fängelse och han sa att det var offrens-rätt-grupper som var skäl till detta. Man kan tycka att dessa offrens-rätt-grupper skulle göra allt de kunde för den här mannen, och försöka rätta till den här hemska orättvisan.

Men de här grupperna är inte till för att hjälpa människor som felaktigt suttit alla dessa år i fängelse, eller i Dödslängan. Faktum är att om dessa grupper fått som de ville, skulle de här männen som var i Dödslängan blivit avrättade långt innan man fick reda på att de var oskyldiga. Nåt annat jag undrar över är om de här grupperna verkligen bryr sig om offren, i så fall, varför vill de skapa fler offer? Du hör dem aldrig tala om familjerna eller de närmaste av de människor som blir avrättade. När allt kommer omkring, är inte dessa personer också oskyldiga offer? Eller är det okey att skapa fler offer, så länge det inte drabbar de så kallade offrens-rätt-grupper? Eller är det så att de inte ens tar hänsyn till familjerna och de närmaste av dessa avrättade som mänskliga individer?

Eller de oundvikliga framtida offren, när folk har spenderat år efter år i fängelse utan rehabilitering eller hjälp, som sen kastas tillbaka till gatan är deras tid är över? Nästan alltid i mycket värre form än när de åkte in i fängelset. Om dessa grupper verkligen brydde sig om offren, så skulle de göra alllt i deras makt för att säkerställa att när någon går ut ur fängelset, så är de en mycket bättre människa än vad de var när de blev satta där.

I början av det här, så nämnde jag vänner och folk som stöder mig. Några offrens-rätt-grupper har trakasserat och hotat dem därför att de hjälpt mig att sätta upp de här kolumnerna på WWW. Normalt, så bryr jag mig inte om krumsprång från den här typen av människor, men när de påbörjar kampanjer för att trakassera och hota människor som hjälper till att posta de här kolumnerna, och inte tror på yttrandefriheten, det måste bero på att de känner sig hotade av vad jag skriver. När allt kommer omkring, sanningen vinner över lögn, propaganda och desinformation varje gång. Jag har gått ut så mycket jag kan för att vara sanningsenlig i det jag skriver, men jag tror inte de kan påstå detsamma.

En sak till innan jag går. Jag har mottagit några kommentarer om att jag har vandrat från vad jag sagt jag skulle skriva om, att jag nu skriver om domstolarna, istället för dödslängan. Om du läser den första kolumnen jag skrev, så sa jag att jag planerade att skriva om rättvisesystemet, inte bara om dödslängan. Å andra sidan, jag har fått mycket positiv feed back från folk som säger att de lärt sig mycket om hur mål med dödsstraff prövas och vill höra mer om det. Så jag fortsätter i nästa spalt. Jag planerar också att svara på fler av breven som jag har mottagit, så om du har några kommentarer, frågor, eller förslag, känn dig fri att skicka dem till mig via snigelposten på botten av den här siten.

Jag vill tacka alla av er som varit fulla av uppmuntran och stöd. Jag har mottagit en del förfrågningar om hur man kan få mer information, eller bli del av dödsstraff-frågan. Det finns massor av organisationer som du kan skriva till och stödja. (se länkarna). I Kalifornien, finns det en organisation som kallas Döds Straff Focus. Det är en grupp som gör väldigt bra jobb för att slåss mot dödsstraffet. Om du vill kolla in deras site, URL så är adressen (http://members.aol.comdpfocus) eller så kan du maila dem på (dpfocus@aol.com). Han som leder denna heter Lance Lindsey, eller så kan du adressera till Morgen Jahnke. Detta är en grupp som gör mycket välgrundat arbete för att avskaffa dödsstraffet och de förtjänar allt stöd du kan ge dem. Jag hoppas du kommer med och bidrar till kraftansträngningen att avskaffa dödsstraffet.

Ta hand om er
Dean